Cultuur Doen / DNA Denken

Cultuur veranderen is eigenlijk niet zo ingewikkeld. Je ziet een groepje enthousiaste mensen rondlopen. Ze tonen waardering voor elkaar en de wereld om hen heen. Nieuwsgierig zoeken ze een richting. Het einddoel is nog niet 100% uitgewerkt, maar intuïtief voel je wel aan waar ze heen willen. Als ze vervolgens voordoen wat ze zoeken, valt bij jou het kwartje. Dit sluit helemaal aan bij wat jij denkt. Dus wil je aanhaken. Je wilt meedoen om de ingeslagen richting verder te verkennen. Met ideeën en acties. Je gaat aan de slag en voor je het weet, is jullie groepje uitgegroeid tot een brede beweging. Waaraan iedereen, met plezier en resultaat, een persoonlijke bijdrage kan leveren. Het lijkt wel een nieuwe organisatie!

Met onze aanpak helpen we mensen bij het vinden en verspreiden van de cultuur van hun organisatie. Eerst gaan we samen op zoek naar wie we (willen) zijn. Klantgericht? Innovatief? Resultaatgericht? Mensgericht? Een combinatie? Of (heel) iets anders? De uitkomst noemen we het Cultuur-DNA. Daarna helpen we meer mensen te betrekken met het Ontwikkel-DNA (Waarderen, Richten, Voordoen en Aanhaken). Ter verspreiding en verrijking van de cultuur.

De aanpak is ontwikkeld door Paul Passchier van Tweelinck in vruchtbare samenwerking met Han Geisler van WH2G. Wij zoeken mensen die het verschil kunnen en willen maken en anderen mee op sleeptouw nemen. Misschien ben jij dat. We komen graag langs om samen ‘cultuur te doen’ in jouw organisatie.