Pep Walk

Een kapotte computer, een klagende collega of corona. Sommige dingen zijn niet te voorzien. Meestal hebben we voldoende reserves om tegenslag op te vangen. Maar soms is het net de spreekwoordelijke druppel die je emmer doet overlopen. Is dat een ‘fact of life’ of kun je je ertegen wapenen? 

De Pep Walk is een gezonde wandeling van 2 à 3 uur met inspirerende verhalen en eenvoudige oefeningen om je veerkracht te vergroten. De wandeling volgt de grachten van de Diepenring. Centraal staan verhalen over het ‘vallen, opstaan en weer doorgaan’ van mensen die hier hun sporen hebben achtergelaten zoals Aletta Jacobs, Arjen Robben, Kim Feenstra, Hans Klok, Janine Abbring en Wubbo Ockels. Psycholoog Paul Passchier, auteur van het Diepenring Kompas, is je gids.

De oefeningen zijn gebaseerd op het boek Wilskracht van Roy Baumeister en John Tierney. Zij beweren dat je door het aanleren van persoonlijke miniroutines beter opgewassen bent tegen stress. Tijdens de wandeling gaan we dat uitproberen in drie breaks van een minuut. Noten (voor glucose) en water doen de rest.

Meer informatie? Mail met diepenring@tweelinck.nl