Op expeditie met ziekenhuis en gemeente

Naar buiten voor een gezond perspectief op het werk

Voor een gezond perspectief op het dagelijkse werk moeten mensen op gezette tijden het kantoor uit. Tweelinck neemt teams mee naar buiten. Letterlijk. De straat op. Voor een intensieve tocht vol impulsen: de expeditie.

Het eigen kantoor is start- en aankomstplaats. In overleg wordt een rode draad afgesproken. Welke doelen en resultaten willen we behalen vandaag? Betere samenwerking? Hogere productiviteit? Elkaar beter leren kennen of iets anders? Nadat er richting gekozen is wordt iedereen tot mede-eigenaar gemaakt en gestimuleerd (ook) eigen impulsen te brengen.

Een management team van de Gemeente Groningen zocht verbinding met de stad en de opgestelde strategie. Zonder vooropgezet plan maar met het koersdocument, de uitkomsten van de teameffectiviteitstest (Lencioni) en een open geest gingen we op pad. Het resultaat was een verrassende tocht met onverwachte ontmoetingen,
goede gesprekken op bijzondere locaties en commitment om de ingezette koers samen vorm te geven.

Met een ontwikkelgroep van de NDC Mediagroep gingen we op zoek naar inspiratie rond innovatie. Met een stafteam van het Martini Ziekenhuis ging over het over het eigen onderscheidend vermogen. Een ICT-team van het UMCG wilde een proeverij van nieuwe idee├źn en ervaringen ter voorbereiding op aanstaande dynamiek. Willen jullie ook? Mail expeditie@tweeelinck.nl.