PuBquiz (ook online)

Op zoek naar iets leuks en uitdagends voor jouw team? Organiseer een pubquiz. Op zoek naar iets leuks en uitdagends met impact? Doe de Perfect uit Balans [PuBquiz]. Het onderwerp zijn jullie namelijk zelf.

Wat is Adele’s grootste hit? Welke collega is gek op dit lied? Wie heeft naast het werk nog een eigen bedrijf? Hoe heet het laatste boek van Rutger Bregman? Voor wie is hij een bron van inspiratie? Wie is altijd als eerste op kantoor? Welke eigenschappen waarderen we in elkaar? En welke niet? Wat staat er op onze bucketlist? Wie is ooit een jaar met een camper door Zuid-Amerika getrokken? 

Zomaar wat vragen die voorbij kunnen komen. Welke precies, dat bepalen jullie zelf. Speciaal in deze tijd wil je misschien weten wat iedereen de afgelopen twee jaar heeft meegemaakt.

Recent organiseerden we de quiz ook online voor bijvoorbeeld de ICT-afdeling van Provincie Groningen, het MT van Drenthe College, huisartsen van Gezondheidscentrum Lewenborg, docenten van de Pedagogische Academie en het MT van gemeente Den Helder.

Voor de communicatie gebruiken we o.a. Zoom en MS Teams inclusief break-out rooms. Mentimeter zetten we in als instrument voor het presenteren en spelen van de quiz. Deelnemers antwoorden met hun smartphones.

Eerder speelden we de quiz op ‘veilige’ afstand met de docenten van Hanzehogeschool HRM, ICT-ers van de RuG, hulpverleners van WIJ, milieu- en arbo-specialisten van de RuG en de managers van Provincie Groningen.

Wat heb we meegemaakt in coronatijd? Als persoon, als professional en als teamlid? Welke nieuwe talenten, allergieën en inzichten hebben we ontdekt? Welke boodschap hebben we voor onszelf?

Vooraf ontvangen alle teamleden een elektronische enquête waarin ze hun kennis, voorkeuren, ‘geheimen’, etc. kwijt kunnen. Voor een voorbeeld, bekijk de demo-enquête. Het resultaat is een leuke, uitdagende pubquiz met impact, inclusief PuBbokaalAfspeellijst en Poster, waarover nog lang nagepraat zal worden. Voor meer informatie, e-mail met pubquiz@tweelinck.nl.