Beter communiceren

Beter communiceren. Er gaat geen dag gaat voorbij of de wens wordt wel ergens in een zaaltje op een flip-over geschreven. Meestal laten we het erbij. Vaak vinden we dat het anderen zijn – ‘bazige’ bazen, ‘klagende’ collega’s of ‘autistische’ applicatiebeheerders – die beter moeten leren communiceren. Maar ja, hoe vertel je ze dat? De toegewijde trainees van Certe lieten het er niet bij zitten. Met de workshop Een goed gesprek van Tweelinck namen ze in juni zelf het initiatief. Niet dat ze niet kunnen communiceren maar omdat ze graag effectiever willen worden in uitdagende situaties. En die zijn er volop als je ‘net komt kijken’. Gelukkig ben je nieuwsgierig en wil je leren. Dus werden er persoonlijke cases ingebracht, op de theorie losgelaten en samen besproken. Altijd ontstond er een nieuw wenkend perspectief. Meestal door te experimenteren met je eigen perceptie en gedrag. Je zou het de ‘oude garde’ ook toewensen. Want met de komst van nieuwsgierige jonge trainees zal de communicatie in de organisatie zeker veranderen. Daar wil je de vruchten van plukken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.